kragujevacПре двадесетак дана смо обавили разговор са колегама из РЈ Крагујевац где смо упознати са катастрофалном ситуацијом у тој РЈ. Под изговором потреба процеса рада велики број колега је премештан из поште у пошту иако за неке, по њима, није постојао оправдан разлог. Сазнали смо да се помоћник директора РРЈ "Крагујевац" Душан Вранић на тај начин обрачунава са запосленима који су оправдано исказали незадовољство својим социјалним статусом и дали подршку колегама у РПЛЦ Београд и придружили се колегама широм Србије. У циљу заштите права запослених Синдикат Солидарност је заказао и одржао састанак са директором РРЈ "Јагодина, Крагујевац, Крушевац" Миланом Поповићем и његовим сарадницима. Састанку су присуствовали председник Синдиката Немања Митровић, члан ГО Васо Узелац, правни саветник синдиката и колега из Крагујевца Иван Прокић.

На састанку смо изнели проблеме са којима се сусрећу запослени у РЈ "Крагујевац" као и последице до којих би могло да дође уколико се не заустави притисак на запослене премештајима на друга радна места под изговором потреба процеса посла. Мишљења смо да директор Милан Поповић није упознат са проблемима са којима се запослени сусрећу у Крагујевцу и добили смо обећање да ће све наше наводе проверити и да ће одржати састанак са помоћником у циљу решавања настале ситуације. Састанак је протекао у конструктивном и отовореном дијалогу. Директор Милан Поповић нам је обећао нови састанак где ће нас обавестити о исходу састанка са помоћником. Наставићемо да пратимо ситуацију и уз сарадњу колега из Крагујевца планираћемо даље активности Синдиката.