od norme do normeУ неформалном разговору који смо имали са чланом Комисије за технологију Синдиката ПТТ Србије обавештени смо да су одржали састанак са директором Функције поштанске мреже и његовим сарадницима, чија је тема била нова Статистика, као и примена апликације Поштар Мап путем службених мобилних телофона. Поздрављамо иницијативу да се изврше нова мерења одређених норми, а посебно норми који се тичу скупне доставе, како би се избегло вештачко умањење продуктивности у урбаним срединама са вишеспратницама. Зграде до четири домаћинства требало би да имају норму за уручење појединачних пошиљака, а тек преко четири домаћинства скупну доставу, такође је важно увођење корективног фактора у зависности од броја станова у улазу. Несређена доставна подручја, проблеми са дуплим бројевима, дуплим називима улица, још увек су велика препрека увођењу предложених норми за уручење.

Још једно битно питање је покренуто , а то је да се резултати апликације Поштар Мап не користе као параметар за одганизацију доставног подручја, већ само као контролни механизам у самој достави и спољној контроли доставе, за шта смо се од почетка стартовања апликације свесрдно залагали.
У раду Комисије препознат је интерес запослених, за шта Комисији дајемо потпуну подршку. Када се ради о јединственим добробитима за све раднике, веома је важна сарадња са свим битним факторима. Желимо да се са оваквом праксом настави, како би се остварили позитивни резултати, што је заједнички интерес свих нас.
Подржавамо увођење увођење нових апликација, предлажемо бољу сарадњу са запосленима у технологији како би се боље се одредио потребан број извршилаца, и рад несметано одвијао.

Синдикат Солидарност Поште Србије