zaradeПоследњих дана се у медијима појавила информација да ће се повећати зарада појединим запосленима у јавном сектору. Чињеница која нас изненађује је да у ту групу спадају само предузећа и сектори који се директно финансирају из буџета. Остала

предузећа која се воде као јавни сектор, а притом се не финансирају из буџета већ тај исти буџет пуне, су изузета из тог плана Владе Републике Србије. И поред огромне добити којом се наше руководство хвали, ЈП "Пошта Србије" се тим чином максимално омаловажава од стране Владе Републике Србије и ставља у исти кош са предузећима и секторима који раде са губитком. Захваљујући великом труду и залагању радника остварена је историјска добит којом се наш генерлани хвали по медијима, а очигледно ништа не ради да ти исти радници осете плодове свога рада. Сматрамо да овај чин Владе Републике Србије и летаргичност нашег генералног директора иритира сваког поштеног радника.

Огорчени због свега овога упутили смо допис генералном директору са питањем да ли је он или руководство предузећа предузело било шта да и радници Поште којима је плата, иако међу најмањима у јавном сектору, додатно смањена за 10% уредбом Владе Републике Србије.

САМО ЗАДОВОЉАН РАДНИК ЈЕ ДОБАР РАДНИК!

Допис можете прочитати ОВДЕ.