Синдикат "Солидарност" Поште Србије је данас 21.05.2015 упутио отворено писмо премијеру Републике Србије Александру Вучићу, поводом тешког материјалног стања запослених у ЈП "Пошта Србије", које је додатно отежано због уведених мера штедње. 

Садржај писма вам у потпуности преносимо у наставку текста:

Број: 100-18/2015

Датум: 21.05.2015. године

- Влада Републике Србије, председнику владе Александару Вучићу

Поштовани,

Обраћамо Вам се као представници запослених у ЈП „Пошта Србије“,

са жељом да Вам изнесемо ставове запослених.

 

Као што знате, ЈП „Пошта Србије“ је једно од најпрофитабилнијих, и самим тим, једно од најуспешнијих предузећа у Србији. Запослени годинама дају максималан допринос пословању предузећа. Својом пожртвованошћу је остварен изузетан напредак у пословању који се огледа у добити. Авај, иако је ЈП „Пошта Србије“ толико профитабилно, радници су сиромашни. Имамо парадокс да што је предузеће успешније то су радници сиромашнији.

Запослени у ЈП „Пошта Србије“ се стављају у исти кош са осталим ЈП која не само што не зарађују, већ имају огромне губитке. Пошто запослени својим доприносом обезбеђују пуњење буџета Републике Србије, сматрамо да морају бити изузети из владиних мера штедње. Зараде у ЈП „Пошта Србије“ су једне од најнижих у Јавном сектору, што је у крајњу руку неправедно.

Због свега горе наведеног Вас најљубазније молимо да се ЈП „Пошта Србије“ омогући враћање зарада запосленима на ниво пре владине Уредбе о мерама штедње.

 

С ' поштовањем

Председник

ср. Тин Антић