zahtev-za-povecanje-zaradaСиндикат "Солидарност" Поште Србије је данас 12.05.2015 поново упутио отворено писмо генералном директору Јавног предузећа "Пошта Србије" Милану Кркобабићу, овог пута поводом све учесталијих изјава и хвалоспева о успешном пословању ЈП "Пошта Србије" и плановима за још "успешнију" будућност, у којима се нигде не спомиње све тежа материјална ситуација оних који су највише и допринели том успеху - самих радника!!

Садржај писма вам у потпуности преносимо у наставку текста:

Број 100-14/2015

Датум: 12.05.2015. године

- Директору ЈП „Пошта Србије“ Милану Кркобабићу

Поштовани,

После више одгледаних ТВ емисија и читања Ваших изјава по дневној штампи дошао је тренутак да Вам се обратимо писменим путем пошто за усмено обраћање немамо прилике а ни Ви времена.

Сматрамо да је крајње време

да зађете међу нас шалтерске раднике, поштаре, картисте, пост експрес достављаче, дељаче, возаче, контролоре и остале извршиоце у технологији, међу нас који смо главна спона и тампон зона између наших корисника и Вас, односно пословодства предузећа.

Обраћамо Вам се јер смо изиритирани, повређени и тотално запостављени од стране Вас као руководиоца предузећа. Имамо прилике да прочитамо како изјављујете да смо задовољни, срећни, да не тражимо веће плате.Наравно да желимо веће плате јер сматрамо да их заслужујемо, и да смо их пре свега крваво зарадили „гинући“ за наше предузеће. Нити смо срећни, нити смо задовољни. На измаку смо снага јер не можемо да испратимо цене у Србији које имају тенденцију даљег раста. Плате су нам испод сваког нивоа. Сва Јавна предузећа, чак и губиташи који су на буџету, су са платама изнад нас (радника у технологији).

Констатно слушамо о невероватном успеху, заради, пословању које постиже наше предузеће, у којем учествујемо као и Ви поштовано пословодство, али не добијамо награду нити било какву сатисфакцију. Ми имамо само празније џепове и минусе на рачунима.

Немојте нас погрешно схватити, нама је драго због успеха и напретка нашег предузећа, али то нам не помаже да се изборимо са све већим материјалним тешкоћама јер све теже састављамо крај с' крајем.

Само мало завирите у остала Јавна предузећа и видећете пословодства која су се на све могуће начине изборила за своје запослене подизањем плата, кеофицијената, субвенцијама из буџета. Само смо ми остали кратких рукава. Докле мислите да можемо трпети крајње незаинтересован и помало бахат однос према запосленима? То што сте репрезентативне синдикалце ставили под своје (раде за Вас јер седите са исте стране стола) и нас обичне, поштене раднике одбацили од себе као да смо туђи не може трајати довека.

Поштовани директоре, нама запосленима је дозлогрдило, време је да обратите пажњу на нас. Доста нам је да будемо у запећку, хоћемо да допринос који остварујемо у пословању нашег предузећа осетимо кроз редовну зараду. Доведени смо до ивице егзистенције заједно са нашим породицама. Само задовољан радник је добар радник.

Користимо прилику да Вас обавестимо да недостаје извршилаца у технологији (Вама потчињени директори вероватно говоре како је све сјајно и бајно и како у технологији цветају руже).

Захтевамо од Вас да нам одговорите на следеће:

1. Када су запосленима последњи пут повећане зараде?

2. Када ће нам се вратити зараде на ниво пре смањења од 10% и којим методама сте то планирали, и да ли сте планирали?

3. Када ће нам се повећати зарада?

Схватите ово као званичан захтев и жељу запослених за повећање зарада у ЈП „Пошта Србије“.

С ' поштовањем

ПРЕДСЕДНИК